Общество

13-годишната Валерия Стоянова с авторски сингъл „Възвръщане“ за един по-добър свят


13–годишната Валерия Стоянова представя първата си авторска песен „Възвръщане“ по неин текст, музиката е на Стойчо Стоянов и Валерия, а продуцент е XS Artists – music school.

„Създадохме тази песен с много любов, с послание да обичаме заобикалящия ни свят и да пазим природата. Да бъдем заедно и да се подкрепяме независимо от различията и никога да не губим надежда, в каквито и ситуации да сме. Въпреки че е по-различна и  не прилича на актуалните песни, се надяваме да ви докосне!“ споделя Валерия Стоянова.
За крехката си възраст, Валерия взема смелото и отговорно решение за авторско акустично изпълнение – вокал и китара.  Красивото видео е дело на Михаил Янакиев. Автор на музиката и аранжимента е китариста Стойчо Стоянов, който е и баща на Валерия. Той  се занимава професионално с музика и рекординг, работи в различни музикални проекти с Алма Доудъл, Нели Петкова, Михаела Маринова, Виктор Калев, Николай Урумов, Йоана, част  е от екипа на X Factor и основател на музикалната школа XS Artists – music school.

Песента има доста силен отзвук в мрежата, както и от музикантската гилдия, така и от всички, до които е достигнала. Засяга тема за новото начало за опазване на природата и по-добър и смислен начин на живот. Оставя послание да се осъзнаем и да „поставим начало на нашата нова съдба“. Ето какво споделя ВасилПетров: „Песента впечатлява не само с нейната откровеност, но и с бързо развиващия се талант на Валерия, не само певчески, но и композиторски и поетичен. Да не подценяваме и изключително оригиналния бекграунд дело на нейния баща, Стойчо Стоянов.“

Валерия дебютира в радио и тв ефира с народната песен „Ясен месец“ в джазиран вариант през 2019-та. Както и доста кавър версии на различни песни, някои от които са много успешни като песента „Бохемска Рапсодия“ на Queen. Първата  ѝ голяма сцена е в зала 1 на НДК през 2017-та където заедно с Васил Петров пеят в дует в спектакъла му Sinatra:Vegas и през следваща година отново получава покана да участва във второто издание на спектакъла Sinatra:Vegas, където този път да пее в дует с Брус Джонсън.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest