Общество

11-годишно момиче от Екатеринбург поставя рекорди по вдигане на тежести

Докато коронавирусът бушува по целия свят, единадесетгодишната жителка на Екатеринбург Каролина Черних разбива рекорди.

Каролина Черних разбива рекорд след рекорд и впечатлява с добрата си форма и издръжливост, пише сайтът ruptly.tv

Момичето започва да спортува неотдавна, по това време е на седем години и половина. До осемгодишна възраст вече е записала първия си рекорд за Русия пред Националната асоциация за пауърлифтинг. Каролина успява да надхвърли нормата на кандидата за майстор на спорта (КМС) с 1,5 пъти. Оттогава различните награди и постижения се превръщат в нещо обичайно в живота на момичето и желанието да чупи рекорди само се увеличава с годините.

През март тази година младата атлетка поставя рекорд по вдигане на 8-килограмова ръчна гира – 354 пъти за 10 мин., а на 24 март отново се отличава от останалите, като вдига 6-килограмова ръчна гира, стъпила върху пирони – 170 пъти за 5 минути.

Новите рекорди амбицират Каролина, а режимът на самоизолация, въведен в Екатеринбург до 30 април, не понижава ентусиазма на момичето. Спортистката намира какво да прави у дома и от 1 до 7 април организира маратон от рекорди, който нарича „Пирони и тежести срещу вируса и пандемията“.

След само седмица тя има 12 нови записани рекорда. „Не очаквах да отбележим толкова много рекорди, тъй като се фокусирахме върху един на ден, но се получи – един за ден, след това два и завършихме в последния ден с три рекорда, най-трудните. В резултат на това записахме общо 12 рекорда“, казва бащата на Каролина Юрий Черних. Сред постиженията през тази седмица са армейско вдигане на 6-килограмова гира – 323 пъти, вдигане на 6-килограмова гира в шпагат – 50 пъти и турски възход с 6-килограмова гира – 23 пъти. Освен това момичето се изявява и в тегленето на автомобил с тегло 1025 кг – 13,5 м, в завъртането на автомобилни гуми с тегло 70 кг – 150 пъти, в бутането на автомобил с тегло 1025 кг – 31 м и в завъртането на автомобилни гуми с тегло 70 кг – 14 пъти за една минута.

В допълнение, Каролина изпълнява клекове с 11-килограмова щанга върху обърнато полукълбо – 40 пъти, стоене на глава – 6,2 мин., а също така повдигане на краката в поза свещ на глава – 50 пъти. Момичето завършва победната си седмица с вдигане на 50-килограмова тежест и вдигане на 41-килограмова тежест, като счупва и двата рекорда, докато стои на пирони.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest