Общество

10-те основни ледени пързалки в Москва

Повече от 160 пързалки с изкуствен лед, както и 1000 с естествен лед, очакват московчани и гостите на столицата през зимата на 2024 година.

Повечето от тях разполагат с луксозно осветление, магазини и кафенета. Ето и най-популярните от тях.

  1. Парк „Горки“

Александър Авилов/Агенция „Москва“

Най-голямата пързалка в Москва е в парк „Горки“. На това място се открива такава от 1931 г., на практика от самото му създаване. Тази година пързалката беше разширена, като сега в ледена площ се превърна и Пушкинската набережна. Едновременно могат да се пързалят 7500 души.

Александър Авилов/Агенция „Москва“

За да отидете да се пързаляте в парка Горки, трябва да си купите билет на уебсайта.

  1. Пързалка ГУМ на Червения площад

Архиви на пресслужбата

Малка, но много уютна пързалка точно на Червения площад с безкраен плейлист с песни от съветските новогодишни филми. А ако имате късмет, ще можете да участвате в майсторски класове по фигурно пързаляне.

Архиви на пресслужбата

Графикът на сесиите и билетите са достъпни на уебсайта на пързалката.

  1. Ледена пързалка на Площада на Революцията

Василий Кузмичонок/Агенция „Москва“

За десети път в Москва се провежда фестивалът „Пътуване към Коледа“, в рамките на който се организират безплатни пързалки. Най-известната от тях се намира точно на изхода от метростанция „Площад на Революцията“/“Театрална“. За да попаднете тук, трябва да се регистрирате онлайн. Ако нямате собствени кънки, можете да ги наемете срещу символичната сума от 50 рубли и да оставите депозит от 2000 рубли.

Василий Кузмичонок/Агенция „Москва“

Списък на всички ледени пързалки на фестивала можете да намерите тук.

  1. Ледена пързалка на ВДНХ

Пелагия Тихонова/Агенция „Москва“

Мечтаете ли за космически полети? На ВДНХ тази година около макета на ракетата-носител „Восток“ (на площад „Промишленост“) беше излята ледена пързалка. Темата ѝ е „Полет във времето“. Освен това след пързалката можете да разгледате изложбата „Русия“.

София Сандурская/ТАСС

Можете да си купите билет на уебсайта на пързалката.

  1. Пързалка на открито в градината „Бауман“

Александър Авилов/Агенция „Москва“

Бауманската градина се намира в близост до метростанция „Красние ворота“. Ледът тук е изкуствен и благодарение на това пързалката може да работи при температури до +10 градуса по Целзий. За тези, които тепърва се качват на леда, има училище по фигурно пързаляне.

Александър Авилов/Агенция „Москва“

Билети могат да се закупят само онлайн.

  1. Пързалка „Мечтатели“ в Лужники

Сергей Кисельов/Агенция „Москва“

Спортният комплекс „Лужники“ в югозападната част на Москва разполага с огромна ледена пързалка – 16 000 кв. м. – много интересни занимания за деца и възрастни. Например, тук можете да играете въздушен хокей, да участвате в майсторски класове по кърлинг и да се научите да изпълнявате фигурални елементи от шампиони.

Сергей Кисельов/Агенция „Москва“

Билети ТУК.

  1. Ледена пързалка на Северната речна гара

Владимир Гердо/ТАСС

Северната речна гара е едно от най-красивите места в Москва. Освен основната си транспортна функция, тя е и място за културно развлечение. Майсторски класове, лекции, концерти и други развлечения са достъпни за всички.

Ярослав Чингаев/Агенция „Москва“

Между другото, пързалката тук е безплатна, трябва само да се регистрирате на уебсайта

  1. Пързалката в парк „Красная пресня“

Сергей Ведяшкин/Агенция „Москва“

Пързалката за кънки с изглед към град Москва функционира в парк „Красная Пресня“. Една част от нея е с естествен лед, а другата – с изкуствен. Кой лед е по-добър? Имате възможност да сравните лично, защото входният билет важи и за двете едновременно.

Сергей Ведяшкин/Агенция „Москва“

Можете да закупите билет на уебсайта на пързалката.

  1. Ледена пързалка в парк „Соколники“

Сергей Ведяшкин/Агенция „Москва“

В парка „Соколники“ също има две пързалки – „Гигант“ с естествена настилка (работи само при стабилно студено време) и „Лед“ с изкуствена настилка (можете да се пързаляте при температури до +8 градуса по Целзий). И двете са големи и, което е особено приятно – има гардероб, където можете да оставите вещите си.

Сергей Ведяшкин/Агенция „Москва“

Билети за пързалката можете да закупите на уебсайта.

  1. Пързалката за кънки в градината „Ермитаж“

Градина „Ермитаж“

Един от най-уютните паркове в Москва всяка година облива две пързалки с изкуствен и естествен лед. Те имат различни маршрути и е интересно да се пързаляте и на двете. Многобройните кафенета и палатки със сгряващи напитки ще ви стоплят.

Градина „Ермитаж“

Билетите за ледените пързалки трябва да се закупят отделно.

източник: RUSSIA BEYOND

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest