Общество

10 идеи за коледни подаръци в руски стил

Идва празничният сезон и е време да подготвите подаръци за семейството и приятелите си.

Ето няколко творчески идеи как да ги изненадате – сигурни сме, че ще им харесат.

1. Водка и хайвер

Russia Beyond/Legion Media

Тези две думи сами по себе си са празнични символи. За руснаците стандартният празничен комплект включва „бялата“ напитка и хайвер; по-добре черен, но червеният също е хубав – и по-евтин. Предлагат се във всички руски хранителни магазини, но ще ви оставят със специално настроение, не по-лошо от шампанското.

2. Шапка ушанка

AliExpress/Legion Media

Какво може да е по-подходящо като подарък през зимата? Традиционната руска шапка върви добре с всеки готин ежедневен тоалет. Човек може да си купи стилна версия от Asos или да поръча по-съветска версия от Aliexpress.

3. Комплект лего Кремъл

amazon.com/Legion Media

Мис пътешествие? Може да имате малко копие на Кремъл или катедралата „Василий Блажени“ в дома си. Строенето на което и да е от леготата може да бъде приятна игра през празничната седмица. Забелязахме няколко в Amazon, но със сигурност има и на други места.

4. Руски книги

Николай Лесков -

Николай Лесков – „Лейди Макбет от Мценск. Избрани разкази на Николай Лесков“New York Review Books

Ние, руснаците, казваме, че книгата е най-добрият подарък. И дори когато не знаете какво да подарите, винаги избирайте литература. Имаме списък с 10-те най-добри романа, обвързани с руската история. Наслаждавайте се.

5. Пропаганден порцелан

Имперска порцеланова фабрика/ipm-jsc.com/Legion Media

Порцелановите фигури, чинии и сервизи за чай са прекрасен подарък. Една от най-старите исторически фабрики в Русия, Имперският производител на порцелан, има много тематични продукти, а един от най-интересните жанрове е пропагандният порцелан от времето на болшевишката революция. Искате ли чаша с картини на Малевич? Лесно! Между другото, компанията има търговски партньори по целия свят; намерете най-близкия до вас тук.

6. Храна

Legion Media

Най-добрият подарък (освен книгата) е този, който е ръчно изработен. Може ли да си представите лицата на приятелите си, когато сервирате руско ястие, което сте приготвили сами? Силно препоръчваме салата „Сельодка под шуба“, или „руска салата“ (която руснаците всъщност наричат „Оливие“), или друго лудо руско ястие. За вдъхновение проверете нашия раздел за руска кухня.

7. Маска с руски дизайн

imatreshki.ru/Legion Media

Най-подходящият аксесоар тази година е маска за лице. Уморени сте от скучните дизайни? Изберете добре проектиран такъв – с руски матрьошки или сладки мечки. Ето някои опции за доставка по целия свят.

8. Руски сладкиши

Валерий Матцин/TASS; Червен октомври/Legion Media

Всяко руско дете получава килограми бонбони на Нова година и този вкус на любимия шоколад се свързва с празниците през целия му живот. „Червеният октомври“, фабриките „Бабаевски“ и „Крупская“ са най-популярни и може да си купите тези бонбони в руските магазини във всеки по-голям град по света.

9. Парфюм „Червена Москва“

По време на съветската епоха миризмата на Нова година се свързва с мандарините и парфюмът на мама или баба, който се използва само по големи празници. „Червена Москва“ е емблематичен и интересен аромат. (Намерихме го в eBay, но със сигурност можете да ги намерите и на други места).

10. Абонамент за руските филми на Netflix

Russia Beyond/Legion Media

Абонаментът за Netflix е добър подарък и без връзка с Русия. Може обаче да подчертаете, че го подарявате за гледане на нови и невероятни руски филми и сериали. Ето списъка ни с руски филми в Netflix.

източник:

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest