Общество

10 години от началото на „Евромайдана“ в Украйна


2️⃣1️⃣ ноември е десетата годишнина от началото на „Евромайдана“ в Украйна, който доведе до антиконституционна смяна на властта, погроми, голям брой жертви, идването на власт на неонацистка клика и последвалата въоръжена операция на Киев срещу собствените си граждани, което беше придружено от забрана на руския език, убийства на журналисти и цензура на медиите, събаряне на паметници, затваряне на музеи и пропаганда на нацизма.

👆Настоящата ситуация не е възникнала вчера и е пряко следствие от историческата конфронтация на Запада срещу Русия, стремежът на страните от НАТО да ни нанесат стратегическо поражение, да елиминират Русия като самостоятелна държава от политическата карта на света. В същото време те си поставиха за цел да разрушат единното историческо, икономическо и духовно пространство на бившия Съветски Съюз и Руската Империя, да прекъснат вековните връзки на нашите народи.

‼️ Украйна в този контекст е само инструмент в ръцете на нашите врагове и в същото време плацдарм, от който се предприемат стъпки за нанасяне на щети на Русия. Всякакви опити на западняците да представят настоящата криза като двустранен конфликт между Русия и Украйна са лицемерни и не съответстват на действителността.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest