Общество

10-ата годишнина от запалването на олимпийският огън в Сочи

Преди десет години, на 7 февруари 2014 г., в Сочи беше запален олимпийският огън.

🥇 Цялата страна старателно се подготвяше за тези грандиозни спортни събития и се стремеше XXII зимни Олимпийски игри и XI зимни Параолимпийски игри да се проведат на най-високо ниво. В красивия, гостоприемен Сочи са построени уникални спортни съоръжения, създадена е модерна транспортна, курортна и развлекателна инфраструктура. Благодарение на тази творческа, конструктивна работа олимпийската мечта на милиони граждани Русия се превърна в реалност, XXII зимни Олимпийски игри и XI зимни Параолимпийски игри се превърнаха в истински празници на спорта и приятелството, триумф на силата на духа, характера и волята.

⛳️ Важното е, че днес богатото олимпийско наследство на Сочи служи на хората. Мащабни социални, културни и спортни събития се провеждат на известни стадиони и ледени дворци, издигат се нови шампиони и се поставят нови рекорди. XII зимна спартакиада на студентите на Русия, която се провежда тези дни, срещите на известни спортисти, треньори и наставници с талантливи младежи убедително потвърждават това.

✍️ От приветствието на В.В.Путин към участниците в събития, посветени на 10-ата годишнина от XXII зимни Олимпийски игри и XI зимни Параолимпийски игри (7 февруари 2024 г.)

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest