Затвор за мъж, извършил блудствени действия

По внесен в съда обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е признат за виновен подсъдимият Й. Д. за извършени от него престъпления по чл. 149, ал. 2, т. 1, вр. ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК и престъпления по чл. 150, ал. 1 от НК.

В периода от 02.07.2012 г. до неустановена дата през 2013 г. в гр. София, ж.к. „Дружба“, с две деяния, Й. Д. извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст, а именно М. М.

На неустановена дата в началото на 2017 г. в гр. София, ж.к. „Дружба“, подсъдимият извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст – М. М., като при извършване на деянието Й. Д. е използвал сила.

В периода от неустановена дата през м. февруари 2019 г. до неустановена дата през м. март 2019 г. в гр. София, ж.к. „Дружба“, с две деяния, Й. Д. извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст, а именно В. П.

На 11.01.2020 г. в гр. София, ж.к. „Дружба“, подсъдимият извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст В. П., като е използвал за това сила.

Софийски районен съд е постановил присъда, с която е признал за виновен подсъдимия Й. Д. по повдигнатите му от Софийска районна прокуратура обвинения, като му е наложил наказание „лишаване от свобода“ за срок от пет години и четири месеца, което ще бъде изтърпяно при първоначален строг режим.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Софийски градски съд.

Pin It on Pinterest