Задържаха водач, направил опит да избяга от полицейска проверка

От жилището на нарушителя е иззето бяло прахообразно вещество и електронна везна; Задържан е за срок до 24 часа и са му съставени три акта

Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с  наркотични вещества, е проведена днес на територията на Варна. В хода й, на ул. “Академик Андрей Сахаров“, полицаи предприели действия за спиране на лек автомобил „Ауди А7“. Мъжът зад волана не се подчинил на подадените му светлинни и звукови сигнали и ускорил в опит да избяга, като по време на движението предизвиквал ПТП. При инцидента няма пострадали. 

В резултат на бързите оперативни и издирвателни действия нарушителят е установен и задържан в района на Цветния квартал, в близост до мястото, където оставил автомобила. Установено е, че 23-годишният варненец е с отнето свидетелство за управление на МПС за шофиране под влияние на наркотични вещества, а автомобилът – без задължителната застраховка „Гражданска отговорност“. При последвалите процесуално-следствени действия в обитаваното от него жилище криминалистите иззели електронна везна с остатъци от зелена тревиста маса, полиетиленови пликчета с бяло прахообразно вещество и кутия със същото съдържание.

На задържания са съставени актове за предизвикания пътен инцидент, за неподчинение на подаден от контролните органи сигнал за спиране, както и за управление на МПС с отнета книжка и свалени номера на превозното средство.

Мъжът ще остане в ареста за срок до 24 часа. По случая са образувани две досъдебни производства и са докладвани на прокуратурата.

Pin It on Pinterest