Задържаха участник в телефонни измами

В резултат на незабавни оперативно-издирвателни действия служители от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Силистра задържаха 29-годишен участник в телефонни измами на територията на областния град.

Операцията е стартирала веднага след получен сигнал за извършена вчера измама – жертва станала 84-годишна силистренка, която се доверила на телефонно обаждане от непознат, представил се за полицейски служител и  поискал съдействие за залавяне на измамници. Според  дадените ѝ указания, жената хвърлила от терасата сумата от 1800 лв.

В хода на разследването, проведено по горещи следи, още същия ден криминалистите установили и задържали мъжа, участвал в измамната схема в качеството на куриер. У него била намерена и отнетата от жената сума. Той е задържан за срок до 24 часа. Установени са данни за съпричастността му и към извършената на 5 септември телефонна измама в областния град.
Разследването на случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство, под наблюдението на прокуратурата.

Отново от полицията призовават: Бъдете особено внимателни, ако получите обаждане с искане на пари. Не се доверявайте, не давайте пари на непознати, търсете обратна връзка, свържете се с полицията на тел.112.

Pin It on Pinterest