Задържаха участник в измама

В резултат на предприето от служители на отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и колегите им от Четвърто РУ разследване е установен и задържан 47-годишен мъж, който в края на миналата година въвел в заблуждение възрастна жена и й взел около 10500 лева.

Измамата била извършена  по вече добре известната схема -„оказване на съдействие на полицейските служители за задържането на телефонни измамници”.

На 4 ноември 2020 година с 69-годишната жертва се свързал по телефона мъж, който се представил за „прокурор Лазаров”, обяснил й че се провежда специализирана полицейска операция за задържането на телефонни измамници и убедил жената да им съдейства. Според уговорката  тя събрала сумата от 10480 лева, поставила парите в найлонова торбичка, която занесла и скрила под пейка срещу магазин в к-с „Меден Рудник”. Едва по-късно се усъмнила и потърсила помощ в Четвърто Районно управление – Бургас.

По случая са проведени множество действия по разследването. Установена е самоличността на мъжа, взел  парите – 47-годишен криминално проявен и осъждан мъж. Извършено е претърсване в дома му, където е открита близо половината от взетата от пенсионерката парична сума. Той е задържан за срок до 24 часа. Задържаният  е направил пълни самопризнания по случая и подробно описал начина и механизма на извършеното от него деяние. Работата по случая продължава.

Pin It on Pinterest