Задържаха турчин за контрабанда на златни накити за 669 704 лева

На 11.05.2022 г., на ГКПП-Капитан Андреево на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси“ пристигнал автобус с чужда регистрация, пътуващ от Турция за България.

По метода „анализ на риска“ превозното средство било селектирано за щателна митническа проверка. При извършената такава в тайник зад акумулаторите на превозното средство митническите служители намерили 22 пакета, в които били укрити 1702 броя изделия от жълт метал – пръстени, гривни, обеци, синджири, колиета и медальони. Според експертизата на вещото лице откритите изделия от жълт метал с общо тегло 7279,40 грама са от 14-каратово злато и са на обща стойност 669 704 лева

Контрабандните златни накити са задържани.

По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор.

По разпореждане на Окръжна прокуратура-Хасково водачът на автобуса А.Й., на 60 г., турски гражданин, е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 242 ал.1 б „Д“ от Наказателния кодекс. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 3000 лева, както и „забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура-Хасково.

Разследването по случая продължава.

Pin It on Pinterest