Задържаха трима за разпространение на порнографски материали

Служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Плевен, съвместно със служители от ГДБОП са провели оперативно – издирвателни действия, в резултат на които са задържани трима мъже разпространение на порнографски материали.

Изяснява се съпричастността и на други към престъпното деяние.
В хода на разследването било установено, всички, разпространявали в интернет пространството снимки със сексуално съдържание на млади момичета, са пълнолетни мъже, като един от тях осъждан за умишлено престъпление. Първоначално момичетата доброволно са предали снимки на трети лица, които без тяхно съгласие са осъществявали нерегламентиран достъп и са ги разпространявали в интернет профили и социални мрежи. Иззети са технически средства, както и материалните носители с порнографско съдържание. Назначени са експертизи. На тримата задържани е повдигнато обвинение и с решение на Окръжен съд – Плевен им е наложена постоянна мярка за задържане.
Работата по образуваното досъдебно производство продължава под наблюдението на Окръжната прокуратура в Плевен.

Резултатите от добрата координация по разследването бяха огласени на брифинг от директора на ОДМВР – Плевен старши комисар Веселин Вътов, заместник окръжен прокурор Николай Пачевски и главен инспектор Живко Ламбов – ГДБОП.

Pin It on Pinterest