Крими

Задържаха син, пребил баща си

Района прокуратура-Пловдив – Териториално отделение-Карлово привлече като обвиняем Н.Б., на 50 г., за това, че на 16.03.2024 г. в гр. Сопот, обл. Пловдив, е причинил на баща си, на 91 г., телесна повреда, изразяваща се в контузия на главата, ръката, счупване на носни кости и повърхностни рани по дланта, като деянието е извършено в условията на домашно насилие – престъпление по чл. 131, ал.1 т.5, вр. чл. 130, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Н.Б. е обвинен и за това, че на 10.03.2024 г. в гр. Сопот, обл. Пловдив, се заканил с убийство на сестра си, на 54 г., като това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му и деянието е извършено в условията на домашно насилие – престъпление по чл. 144, ал. 3, т.1 и т. 3, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 16 март 2024 г. в гр. Сопот Н.Б. се прибрал в дома си след употреба на алкохол. Той проявил агресия спрямо 91-годишния си баща. Н.Б. го ударил в областта на главата, като му счупил носни кости и го наранил с вилица по ръката. Близки на 91-годишния мъж успели да го изведат от дома му и се обадили в полицията. Пострадалият е бил откаран и прегледан в болница.  Установено е още, при битов скандал на 10 март 2024 г. Н.Б. се заканил с убийство и на сестра си.   

Н.Б. е бил е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Днес, 28 март 2024 г., по искане на Районна прокуратура-Пловдив Районен съд-Карлово определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Н.Б.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest