Задържаха шофьор, блъснал пешеходец

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че:

На 05.06.2021 г., в гр. София, на кръстовището между бул. „Възкресение“ и бул. „Вардар“ обвиняемият Н. П. на пешеходна пътека тип „ЗЕБРА“, обозначена с пътна маркировка и пътни знаци, при управляване на моторно превозно средство лек автомобил марка „Нисан“, модел „Джук“, нарушил правилата за движението по пътищата, както следва – не пропуснал пресичащия по пешеходната пътека пешеходец Л. Д. и реализирал ПТП с нея и по непредпазливост и причинил средна телесна повреда, като деянието е извършено в пияно състояние.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаното по-горе деяние е Н. П., на 24 години. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност като му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 343, ал.3, б. „А“, вр. ал.1, б. „Б“, вр. чл.342, ал.1 от НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа.

Предстои утре, 08.06.2021 г., да бъде внесено искане в съда за разглеждане на делото за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Pin It on Pinterest