Задържаха рецидивист за взломна кражба

Прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемия Б. Б., на 48 г., за престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 2, вр. чл. 195, ал. 1, т. 3, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „Б” от НК.

Б. Б. е обвинен в това, че за времето от 12,00 ч. до 13,20 ч. на 01.12.2020 г. на бул. „Цар Асен I“ в гр. София, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот, а именно взломяване на входна врата на жилище, е отнел чужди движими вещи – телевизор и таблет, от владението на Н. Т., без нейно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои.

Кражбата е извършена в условията на опасен рецидив, след като Б. Б. е бил осъждан два или повече пъти на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер, ако поне за едно от тях изпълнението на наказанието не е отложено по чл. 66 от НК.

Престъплението, за което той е привлечен като обвиняем, е наказуемо с лишаване от свобода от три до петнадесет години.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемия Б. Б. за срок до 72 часа. На 08.01.2021 г. ще бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Pin It on Pinterest