Задържаха рецидивист за кражба на велосипед

С постановление на наблюдаващ прокурор при Софийска районна прокуратура за срок до 72 часа е задържан обвиняемият И. К.

Той е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 1, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „а“ от НК.

И. К. е обвинен в това, че на 13.09.2020 г. около 20,00 ч. в София пред магазин на бул. „Св. Климент Охридски“ е отнел чужда движима вещ – велосипед, от владението на Д. Р., без негово съгласие, с намерение противозаконно да я присвои. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив, след като И. К. е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година, изпълнението на което не е отложено по чл. 66 от НК.

Обвиняемият И. К. е многократно осъждан. Престъплението, за което му е повдигнато обвинение, е наказуемо с лишаване от свобода от две до десет години.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, на 27.10.2020 г. прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на И. К. за срок до 72 часа.

Предстои днес да бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Pin It on Pinterest