Задържаха рецидивист за кражба

С постановление на наблюдаващ прокурор при Софийска районна прокуратура за срок до 72 часа е задържан обвиняемият Т. Т., на 41 години.

Той е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 1,  вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „А“ от НК.

Т. Т. е обвинен в това, че на 03.01.2021 г. около 16,30 ч. в магазин за хранителни стоки в жк. „Люлин“, гр. София, е отнел чужди движими вещи – портфейл, съдържащ парична сума в размер на 1600 лева, собственост на А. Г. от владението ѝ, без нейно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои. Деянието Т. Т. е извършил при условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година, изпълнението на което не било отложено по чл. 66 от НК.

Обвиняемият Т. Т. е многократно осъждан за извършени престъпления против собствеността, като настоящото деяние е извършил в кратък срок, след изтърпяване на наказание лишаване от свобода. Престъплението, за което Т. Т. е привлечен като обвиняем, е наказуемо с лишаване от свобода от две до десет години.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, на 05.01.2021 г. прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемия Т. Т. за срок до 72 часа. Предстои утре, 07.01.2021 г., да бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Pin It on Pinterest