Задържаха под стража шести обвиняем по делото за разпространение на наркотични вещества в района на Дългопол

По искане на наблюдаващ прокурор, Окръжен съд Варна взе най-тежката мярка за неотклонение по отношение на П.П., 36-годишен, обвинен в държане с цел разпространение на 1052.83 гр. марихуана.

Припомняме, че на 29.10.2020 г. в района на Дългопол се проведе специализирана полицейска операция по линия на наркоразпространението. Ангажирани бяха служители на криминална полиция, на РУ Провадия и на жандармерията. Под прякото ръководство на Окръжната прокуратура във Варна бяха арестувани и обвинени за съучастие в държане с цел разпространение на 1522.82 грама марихуана, 556.72 грама метамфетамин и 99 таблетки (42 грама) екстази пет лица – В. В., на 28 години, В. В., на 21 години, П. В., на 28 години, Й. Й., на 20 години и Н. К., на 19 години. В следобедните часове на 30.10.2020 г. окръжен съд ги задържа под стража.

По време на тази операция П. П. е успял да избяга. Укривал се е в продължение на няколко дни, след което се е предал в полицията.

Повдигнато му е обвинение по чл. 354а ал.1 от НК, по което, ако бъде признат за виновен, го грози наказание лишаване от свобода за срок от две до осем години и глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева.

Съдът е възприел становището на наблюдаващия прокурор, че обстоятелството, че П. П. е действал в изпитателния срок на предходна осъдителна присъда, сочи на реална опасност на свобода, същият да се укрие или да извърши престъпление, поради което го е задържал под стража.

Разследването по делото продължава.

Pin It on Pinterest