Задържаха под стража пиян шофьор

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение  „задържане под стража“ спрямо Р.С., на 61 г., привлечен като обвиняем по бързо производство за това, на 06.12.2019 г., в град Стара Загора, е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Пежо Партнер”, с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, в частност 2,02 на хиляда, установено по надлежния ред след като е осъден за деяние по чл.343б,ал.1 от НК  – престъпление по чл. 343б,ал.2 вр.ал.1  от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното бързо производство е установено, че на 06.12.2019  г., Р.С. бил в гр. Стара Загора. Той бил употребил алкохол, което личало от поведението му. Въпреки това  обвиняемият управлявал лек автомобил, марка “Пежо Партнер“. Той бил спрян за пътна проверка и при тестване за употреба на алкохол, техническото средство отчело наличие на етилов алкохол в организма на Р.С. в концентрация,  по-висока от допустимата в закона. 

Обвиняемият Р.С. е осъждан. Деянието на 06.12.2019 г. е извършено в изпитателния срок на предходно осъждане, отново за шофиране в нетрезво състояние.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Р.С е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Р.С. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Pin It on Pinterest