Крими

Задържаха под стража мъж, извършил хулигански действия и повредил чужда собственост по време на протест по повод футболен мач

По искане на Софийска районна прокуратура съдът задържа под стража 20-годишен мъж за извършени хулигански действия и повреждане на чужда собственост по време на протест по повод футболен мач.

Е.П. е привлечен към наказателна отговорност, за това че на 16.11.2023 г. около 19,35 ч. пред сградата на посолството на Република Турция в гр. София e извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото като хвърлил камък, с който счупил задно ляво стъкло на полицейски микробус, марка „Фолксваген“. Деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост.

Е.П. е обвинен и за това, че е повредил чужда движима вещ, която е държавна собственост.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.325, ал. 2,вр.ал.1 от НК и по чл. 216, ал. 1 от НК, а Е.П. беше задържан за срок до 72 часа.

Днес, 19.11.2023 г., състав на Софийски районен съд се съгласи с доводите на дежурния прокурор, че има обосновано предположение, че Е.П. е извършил двете престъпления, за които е привлечен към наказателна отговорност, и постанови спрямо него мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Мярката за неотклонение подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest