Задържаха под стража жена за измама в големи размери

Районна прокуратура-Свиленград привлече като обвиняема Л.Б., на 48 г., за това, че в условията на продължавано престъпление, за периода от 07.12.2015 г. до 04.12.2017 г.,  в гр.Свиленград, обл.Хасково, с цел да набави за себе си имотна облага е възбудила и поддържала заблуждение у другиго – пострадала жена, и с това ѝ причинила имотна вреда в размер на 506  914,60 лева, като измамата е в особено големи размери и представлява особено тежък случай – престъпление по чл.211, вр. чл. 209, ал. 1 вр. чл.26, ал.1  от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че за горепосочения период обвиняемата Л.Б. обещавала на пострадалата жена, че може да посредничи при закупуването на атрактивни земеделски земи в района на община Свиленград. Първоначално твърдяла, че ще ги вписва на нейно име, а след това ще ги прехвърля на пострадалата. Така Л.Б. получила по банковите си сметки различни парични суми от пострадалата, всичко на обща стойност 506  914, 60 лева, но не е закупувала с тях земеделски площи. Пострадалата е подала сигнал в полицията и е било образувано досъдебно производство. До момента Л.Б. е била осъждана за измами.

По искане на Районна прокуратура-Свиленград съдът е взел мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Л.Б.  За воденото досъдебно производство е уведомена Комисията за противодействия на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество. До момента парите не са възстановени.

Pin It on Pinterest