Задържаха под стража извършител на убийство

Най – тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража” по отношение на Методи М., привлечен като обвиняем за грабеж и причиняване на средна телесна повреда, от която е последвала смърт, определи Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Надя Георгиева.

Съдът счете, че в този начален етап на разследването има достатъчно доказателства за съпричастност на обвиняемия към престъплението, както и, че има опасност да извърши друго престъпление или да се укрие. Методи М. е многократно осъждан. Той е с основно образование, на 48 години.

Жертвата е мъж на 82 години, който бе открит в безсъзнание в местността „Дренски рид” край Дупница, на 07.04.2020 г. и почина на 18.04.2020 г., без да дойде в съзнание.

Прокурорът от Окръжна прокуратура Владимир Мицов посочва в искането си до съда, че Методи М. е привлечен като обвиняем за грабеж и причинена средна телесна повреда, от която е последвала смърт. За това престъпление, законът предвижда наказание „лишаване от свобода” за срок от 15- 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна, както и конфискация на имуществото на виновния или на част от него.

Определението, с което Окръжен съд взе най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража”, по отношение на Методи М., може да се обжалва и протестира пред САС в 7- дневен срок.

Pin It on Pinterest