Задържаха пиян шофьор, причинил катастрофа, при която е загинала жена

По искане на Окръжна прокуратура – Кърджали съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Р.К., на 49 г., привлечен като обвиняем за това, че на 31.01.2021 г., в гр. Кърджали, при управление на лек автомобил, марка „Алфа Ромео“, в пияно състояние, по непредпазливост причинил смъртта на 58-годишна жена, като се е ударил челно в друго моторно превозно средство, в което е пътувала пострадалата – престъпление по чл. 343 ал. 3 буква Б вр. чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс.

По делото са извършени процесуално – следствени действия – разпити на свидетели, оглед на местопроизшествие, назначена е съдебномедицинска експертиза, изискани са документи и др.  След произшествието обвиняемият Р.К. е бил тестван от полицейски служители с техническо средство „Алкотест Дрегер“, което е отчело 1,73 промила алкохол в кръвта му.

Окръжен съд – Кърджали е преценил, че от събраните до момента доказателства има реална опасност Р.К. да се укрие или да извърши друго престъпление, поради което е наложил най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на съда подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив. 

Pin It on Pinterest