Задържаха петима от участниците в масов побой в село Радомирци

Във връзка с възникналите на 04.01.2022 г. масов побой и вандалски прояви в село Радомирци, обл. Плевенска, при които са причинени материални щети и средна телесна повреда на едно лице,  Районна прокуратура-Плевен е образувала две досъдебни производства.

В резултат на проведените издирвателни мероприятия и действия по разследването са установени лицата, причинили средна телесна повреда на  48-годишния Г. Г. Това са И. Я., на 39 години, П.П., на 34 години, Л.П.,  на 41 години, Г.Я., на 53 години, и П.П., на 43 години. Всички те са привлечени в качеството на обвиняеми лица за извършено престъпление по чл. 129, ал.2, вр. ал.1, вр. чл. 20, ал.2 от НК.

С постановления на наблюдаващия прокурор при Районна прокуратура-Плевен, ТО-Червен бряг, петимата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа, в който прокуратурата ще внесе в Районен съд-Червен бряг искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Поради нарасналото напрежение в селото, на 05.01.2022 г.  в град Червен бряг е проведена работна среща между ръководството на Окръжна и Районна прокуратура, град Плевен, Областната Дирекция на МВР и РУ-Червен бряг, при която са набелязани мерки за противодействие на последващи противообществени и престъпни прояви в селото, както и за координиране работата по разследването.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура-Плевен.

Pin It on Pinterest