Задържаха непълнолетен за хулиганство, причиняване на телесна повреда на полицай и унищожаване и повреждане на чужда движима вещ

Прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемия Г. К., на 16 години, за това, че:

На 13.09.2020 г., около 13,50 ч., в гр. София, като непълнолетен, но можещ да разбира свойството и значението на деянието, както и да ръководи постъпките си извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като отправил обидни думи към полицейски служители от 03 РУ-СДВР и се изплюл в лицето на полицай. Деянието е съпроводено със съпротива срещу служител, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред и по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм – престъпление по чл. 325, ал. 2, вр. 1, вр. чл. 63, ал. 1, т. 4 от НК.

Г. К. е обвинен и в това, че на същата дата и място, чрез стискане с ръце е причинил на полицейски служител от 03 РУ-СДВР при изпълнение на службата му, лека телесна повреда изразяваща се в кръвонасядания и охлузвания в областта на дясната предмишница – престъпление по чл. 131, ал. 2, т. 4, вр. чл. 130, ал. 2, вр. чл. 63, ал. 1, т. 4 от НК.

На горепосочената дата и място, чрез нанасяне на множество удари обвиняемият противозаконно унищожил лайсна на врата на лек автомобил и противозаконно повредил вратата на автомобил, собственост на Столична дирекция на вътрешните работи – престъпление по чл. 216, ал. 1, вр. чл. 63, ал. 1, т. 4 НК

Престъпленията, за които Г. К. е привлечен като обвиняем, са наказуеми с лишаване от свобода.

Предвид високата обществена опасност на деянието, на 14.09.2020 г. прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемия Г. К. за срок до 72 часа. На 16.09.2020 г. ще бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Pin It on Pinterest