Задържаха млад мъж, нарязал гуми на коли

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че:

На 06.06.2019 г., от неустановен час, до около 02.00 часа, в гр. София, ж.к. „Западен парк“, в локалното платно на бул. „Ал. Стамболийски“, от бл. 5 към бл. 10, в условията на продължавано престъпление, повредил противозаконно чужди движими вещи – осем броя автомобили, собственост на различни граждани, като с помощта на нож е срязал автомобилните гуми, прилежащи към леките автомобили.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаното по-горе деяние е Н. Атанасов, на 31 години, многократно осъждан. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 216, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС на 08.06.2019 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Pin It on Pinterest