Задържаха мъж за закани с убийство в условията на домашно насилие, за незаконно влизане в чуждо жилище и стрелба с пистолет

Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Харманли привлече като обвиняем Н.Н., на 28 г., за три престъпления.

Първото обвинение е за това, че в  периода от 08.01.2022 г. до 09.01.2022 г. в гр. Харманли, общ. Хасково, при условията на продължавано престъпление, няколко пъти се заканил с убийство на 21-годишна жена, с която имал приятелски отношения. Той я заплашил, че ако не се върне при него „ще я пречука, няма да може да ходи спокойно на работа, няма да е жива“ и др. Установено е, че Н.Н. е нанесъл побой на пострадалата жена по главата и гърба, както и насочил газов пистолет към нея и възпроизвел изстрели във въздуха. Установено е, че заканите биха могли да възбудят основателен страх за осъществяването им и деянието е извършено в условията на домашно насилие. Престъплението е квалифицирано  по чл. 144 ал. 3 вр. ал. 1 вр. чл. 26, ал. 1 вр. чл. 93 т.31 от Наказателния кодекс.

Н.Н. е обвинен и за това, чена 09.01.2022 г. в гр. Харманли, обл. Хасково, се заканил с убийство на мъж, като  насочил  оръжие срещу него и възпроизвел  изстрел от газов пистолет и заканата би могла да възбуди основателен страх за осъществяването й – престъпление по чл.144 ал.3 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

Н.Н. е обвинен, че на същата дата и място е влязъл в дома, обитаван от пострадалия мъж, като употребил за това ловкост и е бил въоръжен с газов пистолет – престъпление по чл. 170 ал. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Разследването по случая продължава. 

Pin It on Pinterest