Задържаха мъж за притежание на наркотици

Прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемия В. Е. за престъпления по чл. 354а, ал. 3, пр. 2, т. 1, пр. 1 от НК.

В. Е. е обвинен в това, че на 14.10.2020 г., около 13,20 ч., в гр. София на бул. „Черни връх“, без надлежно разрешително изискващо се съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, държал високорискови наркотични вещества – амфетамин и коноп, както и за това, че на същата дата, около 23,00 ч. в гр. София на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“, без надлежно разрешително изискващо се съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, обвиняемият държал високорискови наркотични вещества – амфетамин.

Амфетаминът и конопът са наркотични вещества поставени под контрол съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите и са включени в Списъка I „Растения и вещества с висока степен на риск за общественото здраве, поради вредния ефект  от злоупотреба с тях, забранени за приложение в хуманната и ветеринарна медицина“.

Предвид високата обществена опасност на деянието, на 15.10.2020 г. прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Pin It on Pinterest