Задържаха мъж за опит да извърши кражба на мобилен телефон от търговски център в столицата

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че:

На 05.06.2021 г. около 11,00 часа, в гр. София, бул. „Арсеналски“ № 2, търговски център „Парк център“ , магазин „Техномаркет“ обвиняемият Д. Д. чрез използване на техническо средство – ножица, направил опит да отнеме чужда движима вещ – мобилен телефон „Айфон 12“ на стойност 1699,00 лева, собственост на „Техномаркет България“ ЕАД, от владението на М. М. – материално отговорно лице на обекта, без нейно съгласие с намерение противозаконно да я присвои, като опитът е останал недовършен по независещи от обвиняемия Д. Д. причини.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаното по – горе деяние е Д. Д., на 36 години. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 195, ал.1, т.4, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.18, ал.1 НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Pin It on Pinterest