Задържаха мъж за изнасилване и блудство

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура (СРП) е образувано и се води досъдебно производство, в хода на което към наказателна отговорност е привлечен  И.Г., на 34 години, гражданин на Република Молдова. 

На 05.10.2020 г. между 02,00 и 06,00 часа, в гр. София, ул. „Средна гора“, обвиняемият се съвкупил с Д.А., на 18 години, като я принудил към това със сила, заплашил я е с нож и бухалка, ударил й шамар по лицето и я съблякъл. В този времеви диапазон извършил с момичето и действия с цел да удовлетвори полово желание без съвкупление, отново след като употребил сила и заплаха.

В хода на разследването под ръководството на СРП са събрани достатъчно доказателства, че И.Г. е извършил престъпления по чл.152, ал.1, т.1 и по чл.150, ал.1 от НК, за които се предвижда „лишаване от свобода“ за срок от 2 до 8 години. 

Предвид високата обществена опасност на деянието и това, че И.Г. може да се укрие, защото няма постоянен адрес в България, наблюдаващият прокурор е постановил задържането на обвиняемия за срок до 72 часа. 

Предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на  мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Pin It on Pinterest