Задържаха мъж за хулиганство

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че:

На 21.06.2019 г., около 20.30 часа, в гр. София, ж.к. 
„Люлин – 6“, на паркинга на магазин „Кауфланд“,  са били извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото: извършителят се качил на предния капак на служебен полицейски автомобил , започнал да прави снимки, да крещи и да отправя обидни реплики към полицейските служители В. и Д: „Оставете ме боклуци, нищо не съм направил, шушумиги! Искаш ли да се бием, няма проблем, едно в едно!“. Деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред – извършителят оказал яростна съпротива при задържане, като изблъскал В. в областта на гърдите и се опитал да избяга, а при опит да му бъдат поставени белезници, замахнал с ръце към полицаите и изритал няколко пъти с крак служебния автомобил. 

В хода на разследването е установено, че извършител на описаното по-горе деяние е лицето Н. Христов, на 28 години. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 НК.

На Христов е повдигнато обвинение и по чл. 354а, ал. 3, пр. 2, т. 1, пр. 1 НК, за това, че на същото място и по същото време, без надлежно разрешително е държал наркотични вещества – амфетамин – около 1.17 грама.

Предвид високата обществена опасност на деянията, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС днес – на 24.06.2019 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Pin It on Pinterest