Задържаха мъж, подпомогнал осем чужди граждани да преминат незаконно през страната

Днес, 10 септември 2021 г., Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем по бързо производство Е.Д., на 50 г., за това, че на 09.09.2021 г., на автомагистрала „Тракия“, в землището на с. Белозем, обл. Пловдив, с цел да набави за себе си имотна облага, подпомогнал 8 чужди граждани да преминат незаконно през страната, чрез използване на моторно превозно средство – престъпление по чл. 281 ал. 2 т. 1 т. 5 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 9 септември 2021 г., на автомагистрала „Тракия“, в района на с. Белозем, обл. Пловдив, полицейски патрул на ОД на МВР – Пловдив спрял за проверка лек автомобил, марка „Мерцедес“, управляван от Е.Д. Установено било, че в колата пътували 8 чужденци, представящи се за граждани на Сирия, всички мъже. Някои от тях се намирали в багажника на колата, а другите – на задната седалка. Е.Д. трябвало да ги откара до гр. София,  като те искали да стигнат до Австрия и Германия. Установено е, че чужденците влезли в България от Турция през „зелена граница“. 

Обвиняемият Е.Д. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Пловдив. По бързото производство се извършват процесуално-следствени действия.

Pin It on Pinterest