Задържаха мъж, опитал да извърши кражба

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че:

На 17.06.2019 г., около 07.40 часа, в гр. София, ул. „Царица Елеонора“, от строителен обект – жилищна кооперация, е направен опит да бъдат отнети чужди движими вещи – строителни материали – минерална вата, микрофибърна мрежа, както и мрежа за топлоизолация, от владението на М. – технически ръководител на обекта, без негово съгласие с намерение противозаконно да бъдат присвоени, като опитът е останал недовършен – поради намесата на свидетеля М.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаното по-горе деяние е К. Чолаков, на 20 години, осъждан. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 194, ал. 1, в.р чл. 18, ал. 1 НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС на  19.06.2019 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Pin It on Pinterest