Задържаха мъж, изнасилил непълнолетно момиче и опитал да го убие

Окръжна прокуратура-Разград привлича към наказателна отговорност 25-годишния Н.Я. от град Цар Калоян, който изнасили своята непълнолетна братовчедка, причини й множество тежки телесни повреди и опита да я убие като я запали.

Предстои да му бъдат повдигнати обвинения за три престъпления: по чл. 116, ал. 1, т. 6 и т. 12 във връзка с чл. 18, ал. 1 от НК, по чл. 152 от НК и по чл. 330 от НК.

Н.Я. е задържан късно следобяд на 17 ноември 2021 година. Той се укриваше около денонощие след извършеното от него тежко престъпление. Добре известен е на органите на реда и на прокуратурата и е осъждан два пъти, като в единия от случаите също изнасилил жена.

Досъдебното производство е образувано на 16 ноември 2021 година. Жертвата на 25-годишния мъж е намерена в тежко състояние в дома си в град Цар Калоян. Момичето незабавно е отведено и настанено в болнично заведение със сериозни травми и изгаряния, в безсъзнание. Съществува реална опасност за живота й.

Работата по изясняване на детайлите около случилото се продължава и към момента под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура.Разград. Извършителят на тежкото престъпление ще остане задържан за срок до 72 часа с цел довеждането му пред съда за постановяване на мярка за неотклонение. Предстои внасяне на искането и разглеждането му от Разградския окръжен съд.

Pin It on Pinterest