Задържаха лице за взломна кражба от жилище

На 04.05.2019 г., около 23:00 часа, в гр. София, кв. „Суходол“, от къща, чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на имот – взломяване на балконска врата на втория етаж, както и чрез използване на техническо средство – устройство за рязане на метал, са отнети чужди движими вещи – парична сума в размер на 13 800 лв., съхранявана в метална каса в едно от помещенията, от владението на В., без негово съгласие с намерение противозаконно да бъде присвоена.
В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаното по-горе деяние е И. Манолев, на 45 години.
Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.195, ал. 1, т. 3 и т. 4, вр. чл. 194, ал. 1 НК.
Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, на 05.05.2019 г. дежурен прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Pin It on Pinterest