Задържаха каналджия

Районна прокуратура-Свиленград привлече като обвиняем по бързо производство Л.Г., на 36 г.,  за това, че с цел да набави за себе си имотна облага противозаконно подпомогнал 11 чужди граждани /десет афганистански граждани и един пакистански гражданин/, чрез осигуряване на транспорт, да преминат в страната в нарушение на закона, като деянието е извършено чрез използване на моторно превозно средство – престъпление по чл.281, ал.2 т.1 и т.5 вр.ал.1, от Наказателния кодекс.
На 19.05.2019 г., обвиняемият Л.Г. шофирал автомобил, като бил спрян от полицейски служители на автомагистрала „Марица“ край гр. Свиленград, обл. Хасково. При извършена проверка е установено, че водачът превозвал в моторното превозно средство 11 чужди граждани – десет афганистанци и един пакистанец, които били без документи за самоличност и без разрешение да пребивават в страната. Установено е, че чужденците са преминали през „зелена“ граница“,  като влезли от Република Гърция в Република България в района на село Мезек, обл. Хасково. Водачът е трябвало да ги превози до вътрешността на страната. 
Обвиняемият Л.Г. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои Районна прокуратура-Свиленград да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.
Разследването по случая се води от разследващ полицай при Граничен полицейски участък – Ново село под ръководството на Районна прокуратура – Свиленград.

Pin It on Pinterest