Крими

Задържаха извършител на убийство

Действията са осъществени от служители от сектор „Престъпления против личността“ – СДВР ​

Подробности по разкриването на тежкото криминално престъпление дадоха днес директорът на СДВР главен комисар Любомир Николов и заместник-градският прокурор Десислава Петрова.

Оперативните действия започват на 31 октомври т.г., веднага след получен сигнал за починал в дома си 79-годишен мъж, намерен от неговата дъщеря. По време на извършения оглед експертите констатират множество прободни рани и други наранявания по цялото му тяло. Незабавно е създадена необходимата организация за стартиране на оперативни действия в рамките на образуваното досъдебно производство. В хода им е установен извършителят – 43-годишен, който е задържан на 7 ноември т.г. При проведените беседи той е признал за извършеното от него деяние и е съдействал за откриването на вещи и предмети от значение за разследването. Според първоначалните данни евентуалният мотив за извършеното престъпление е агресия, породена от настъпили травми още в детска възраст, причинени му от жертвата – задържаният бил неволен свидетел на ежедневния тормоз върху неговата майка. 

Работата по образуваното досъдебно производство по чл. 115 от НК продължава под надзора на Софийска градска прокуратура. На мъжа е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 72 часа. 

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest