Задържаха извършител на кражби и грабеж

В резултат на предприети съвместни оперативни действия е установен и задържан 31-годишен столичанин, с множество криминални регистрации за кражби и грабежи, осъждан.

Задържана е и 39-годишна негова позната, която по първоначални данни  с автомобила си му е осигурявала бързо придвижване и отдалечаване от мястото на извършеното престъпление. 

Разследването започнало на 10 март, след сигнал за извършено престъпление в денонощен магазин в Пазарджик  – рано сутринта в обекта нахлул неизвестен с нож и маска на лицето, заплашил продавачката, отмъкнал сумата от оборота и няколко стека с цигари, и изчезнал. Мястото около района незабавно било блокирано, а дежурна група извършила оглед.

В предприетите действия от служителите на сектор „Криминална полиция” в РУ-Пазарджик се включили колегите им от ОДМВР-Пловдив, подпомогнати от служители на Главна дирекция „Национална полиция“.

След задържането му е установено, че мъжът е извършител на още две кражби в Пазарджик – от магазин за мебели и друг хранителен хипермаркет.

Работата по документирането на случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство и под ръководството на прокуратурата.

Pin It on Pinterest