Задържаха извършител на грабеж

С постановление на наблюдаващ прокурор при Софийска районна прокуратура за срок до 72 часа е задържан обвиняемият М. П., на 31 години. Той е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК.

М. П. е обвинен в това, че на 25.01.2021 г. около 19,30 ч. на автомагистрала „Хемус“ посока гр. София, в района на с. Яна, отнел чужди движими вещи – мъжка чанта, съдържаща 3000 лева, 100 евро, документи и мобилен телефон,  от владението на С. С., без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила. М. П. нанесъл удари с юмрук в областта на главата на пострадалия С. С. и го изритал в крака, като му причинил временно разстройство на здравето неопасно за живота. 

Престъплението, за което М. П. е привлечен като обвиняем, е наказуемо с лишаване от свобода от три до десет години.

Предвид високата обществена опасност на деянието, прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемия М. П. за срок до 72 часа. Предстои утре, 28.01.2021 г., да бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Pin It on Pinterest