Задържаха извършител на грабеж

38-годишният мъж е привлечен в качеството му на обвиняем и с прокурорско постановление е задържан за срок от 72 часа

Подробности по разследването дадоха днес Дойчин Дойчев – и.ф. административен ръководител на Окръжна прокуратура-Ямбол и комисар Иван Русев, зам.- директор на ОДМВР – Ямбол.

Разследването започва в ранния следобед вчера, след като към 14.00 ч. в полицията постъпва сигнал за пострадал, открит в безпомощно състояние в междублоковото пространство на комплекс „Г.Бенковски“. Незабавно към мястото са изпратени полицейски служители, които установяват мъж на видима възраст около 80 години, в тежко състояние, уточни комисар Русев. От проведените незабавни оперативно-издирвателни действия бе изяснено, че пострадалият живее в старческия дом в града и е отивал при свой приятел в комплекса. Според първоначалните данни пред блока той срещнал непознат, който му предложил да го заведе до търсеното жилище, а след като слезли от асансьора на последния етаж, непознатият го нападнал, нанесъл му удари по главата и тялото, отнел му лични документи и сумата от около 200 лева и избягал по стълбите. Потърпевшият се опитал да го последва. Вследствие на нанесените му наранявания възрастния мъж е настанен за лечение в МБАЛ-Сливен в тежко състояние, с опасност за живота. „Това е изключително дръзко престъпление, отличаващо се с безпардонност и с употреба на сила спрямо възрастен човек“, посочи комисар Русев. По думите му за кратко време в хода на разследването е извършена голяма по обем работа и в резултат на предприетите бързи издирвателни действия е установен и задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа извършителят – 38-годишен местен жител, криминално проявен и осъждан. Заместник-директоръ на ОСДМВР-Ямбол уточни, че задържаният е опитал да се укрие и е изхарчил част от парите за алкохол и хазартни игри.   

И.ф. административният ръководител на Окръжна прокуратура-Ямбол отбеляза, че всички материали по случая са докладвани своевременно. Това е изключително цинично престъпление със сериозни последици за пострадалия мъж. Разкриването и задържането на извършителя на това тежко криминално деяние се дължи на изключително бързата и адекватна работа на полицаите, на доброто взаимодействие и координация с прокуратурата.  Извършителят е привлечен в качеството му на обвиняем и с прокурорско постановление е задържан за срок от 72 часа. Предстои да бъде внесено искане за налагане на постоянна мярка „задържане под стража“. Процесуално-следствените действия продължават под ръководството на Окръжна прокуратура-Ямбол.

Pin It on Pinterest