Задържаха извършител на грабеж

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемия Борислав И. за престъпление по чл. 198, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 вр. ал. 1 от НК.

Той е обвинен в това, че на 02.08.2020 г., около 18:30 ч., в гр. София, кв. „Факултета“, в близост до железопътен прелез, като извършител в съучастие с неустановено по делото лице, отнел чужди движими вещи – 60 лева на монети и 210 лева в банкноти, ПОС терминал, мобилен телефон и два броя кутии цигари, от владението на И. М., с намерение противозаконно да бъдат присвоени, като употребили за това заплашване – неустановеният извършител насочил нож към И. М., а Борислав И. взел сумата от 210 лева в банкноти. За извършеното престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода от три до десет години.

Предвид високата обществена опасност на деянието, на 11.08.2020 г. прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на Борислав И. за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Pin It on Pinterest