Задържаха двама в момент на прехвърляне на пропан-бутан от товарен автомобил

В акцията са участвали и служители на ОДМВР – Бургас

След получен сигнал е проведена специализирана полицейска операция на територията на областите Сливен и Бургас. В акцията са участвали служители на Икономическа и Криминална полиция при ОДВМР – Сливен и колегите им от Бургас. 
На адрес в Сливен, в момент на прехвърляне на пропан-бутан от товарен автомобил /цистерна/ са задържани двама мъже – на 50 и 45 години, от Айтос и Бургас. 
При извършените процесуално – следствени действия било установено, че  масата на превозното средство е надвишена  и в него има около 9 000 литра пропан бутан повече. От товарния автомобил, собственост на 45 – годишния, са иззети  бележник и пари, имащи отношение към незаконната му дейност. 
В хода на разследването била  проверена и бензиностанция в Айтос, където била открита друга цистерна, с близо 5000 литра газ, свързана с легална цистерна за газ, от която се зареждали автомобили и битова газ.  Иззети са проби от горивата за изследване. 
По случая е образувано досъдебно производство. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на двамата продължава под ръководството на прокуратурата.

Pin It on Pinterest