Задържаха двама извършители на измама

В Районна прокуратура-Плевен се води досъдебно производство, за това, че при условията на продължавано престъпление, през периода 10.11.2021 г. – 17.11.2021 г., в гр. Плевен, с. Комарево и гр. Вършец, при предварителен сговор между двамата извършители, с цел да набавят за себе си имотна облага, възбудили и поддържали заблуждение у три различни лица за това, че ще им доставят пелети за отопление. Причинената имотна вреда на пострадалите е общо в размер на 2120 лв.

В резултат на проведените издирвателни мероприятия и действия по разследването са установени извършителите на деянието –  Г.Ф. и М.С. Установено е, че те са публикували нереални обяви за продажба на пелети в интернет и след осъществяване на контакт с гражданите, изисквали капаро, което им било превеждано от пострадалите лица.

При извършен личен обиск на един от извършителите е иззета сумата от 540 лева, предмет на една от измамите. Предстои връщането й на пострадалото лице.

С постановления на наблюдаващия прокурор при Районна прокуратура-Плевен,  Г.Ф и М.С. са задържани за срок до 72 часа, в който срок прокуратура ще внесе в Районен съд-Плевен искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Разследването продължава под ръководството на РП-Плевен.

Pin It on Pinterest