Крими

Задържаха четирима мъже, съпричастни към извършени няколко кражби

Разследването започнало на 25 март т.г., след сигнал, получен в РУ – Поморие за откраднати 240 хиляди лева от жилище в село Бата.

В рамките на предприетите действия, служители от сектор „Имуществени престъпления“ към отдел „Криминална полиция“ в ОДМВР Бургас извършили множество огледи и разпити, иззели налични видеозаписи. В резултат на мащабната по обем работа криминалистите влезли в дирите на извършители – баща и син, на 48 и 26 години, известни на полицията с минали противозаконни прояви. След ареста на двамата в бургаски хотел, разследващите открили в тях  28 850 лв., част от откраднатата сума. Последвало претърсване и в дома на съпругата на 48-годишния, откъдето били иззети още 11 300 лева, 124 долара, 200 румънски леи и около 40 г златни накити. Според първоначалните данни парите също били от извършеното престъпление в селото, а бижутата – част от друго посегателство, извършено по-рано. Установено било, че 48-годишният мъж е съпричастен към кражба, извършена на 19-и февруари в село Ръжица. Тогава, в съучастие с двама свои авери –  на 34 години и на 26 години, криминално проявени, той отмъкнал от частен дом 20 000 лева и 30 000 евро.

Мъжете са признали за извършените от тях престъпления, взета им е мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на четиримата продължава в рамките на образувано досъдебно производства, под наблюдението на прокуратурата.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest