Задържаха 55-годишен мъж за убийство в Казанлък

На 13.11.2021 г., в 5.16 ч., в Районно управление на МВР-Казанлък е получено съобщение, че в гр. Казанлък, в кв. „Изток, в близост до жилищен блок, е намерено тялото на мъж. 

Пристигналият на мястото екип на Спешна помощ установил, че той е починал. С извършване на оглед от разследващ полицай, по реда на чл. 212 ал.2 от НПК, е започнато досъдебно производство за настъпила смърт на 52-годишния В. К. в резултат от нанесени му тежки телесни увреждания  – престъпление по чл.115 от Наказателния кодекс.

Надзорът и ръководството на разследването се извършва от Окръжна прокуратура-Стара Загора.

След провеждане на първоначалните неотложни действия по разследването и оперативно-издирвателни мероприятия, няколко часа по-късно, е установен извършителят на деянието – Х. М., на 55 г.

На 13.11.2021 г. Х. М е привлечен в качеството му на обвиняем за престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс. Той е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа.

Предстои Окръжна прокуратура – Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. 

Разследването по случая продължава. 

Pin It on Pinterest