Задържаха 39-годишен мъж за убийство на майка си

По разпореждане на ОП – Хасково бе привлечен като обвиняем Г.И., на 39 г., за това, че на 05.01.2021 г. в гр. Хасково чрез нанасяне на удари по лицето, ръцете и шията и чрез притискане на краката и гръдния кош, умишлено умъртвил майка си – Х.И., на 74 години, бивш жител на гр. Хасково – престъпление по чл. 116 ал.1 т.3, вр. чл.115 от НК.

На 05.01.2021 г. в РУ – Хасково е получен сигнал за починала в дома си възрастна жена. Пристигналият на място полицейски екип установил, че по тялото на починалата има синини. Назначената аутопсия установила, че жертвата била със счупена дясна ключица, счупени ребра в ляво и дясно междуребрие, счупена подбедрица и множество хематоми по лицето и тялото. Причинените телесни увреждания на пострадалата били несъвместими с живота и са довели до смъртта й.

По случая е образувано досъдебно производство, разследването се води от екип от разследващи полицаи под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.
В хода на разследването е бил извършен оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства, разпитани са свидетели и са били назначени ДНК и съдебномедицински експертизи.

Г.И. е бил задържан от органите на МВР за срок от 24 часа, а след привличането му в качеството на обвиняем е било постановено и задържането му за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.
Предстои Окръжна прокуратура – Хасково да внесе в съда искане за вземане на мяркa за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия Г.И.

Pin It on Pinterest