Задържаха 28-годишен за кражба от лаборатория

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора – Териториално отделение – Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.М., на 28 г., привлечен като обвиняем за това, че в периода от 16.04.2021 г. до 19.04.2021 г., в гр.Казанлък, от микробиологична лаборатория към МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“, в условията на опасен рецидив и чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот – взломено  стъкло на прозорец, е отнел чужди движими вещи от владението на собственика, без неговото съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 196, ал. 1, вр. чл. 195, ал. 1, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че обвиняемият С.М. счупил чрез натиск прозореца на лабораторията и отнел различни вещи, а след като деянието било разкрито, част от тях върнал. С.М. е осъждан за престъпления от общ характер – против собствеността, някои от които извършени в условията на повторност и на опасен рецидив. Изтърпявал е наказания пробация и ефективно наказание лишаване от свобода. 

Съдът уважи искането на Районна прокуратура – Стара Загора и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му.

Pin It on Pinterest