Задържаха 21-годишен шофьор, причинил катастрофа в гр. Панагюрище

21-годишен водач на лек автомобил, марка „Субару“, причинил пътнотранспортно произшествие в центъра на гр. Панагюрище, е задържан по досъдебно производство на Районна прокуратура – Пазарджик за катастрофа, при която са нанесени значителни имуществени вреди  – престъпление по чл. 343, ал. 1 буква А във вр. чл. 342, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 30 март 2021 г., около 2 часа, е бил получен сигнал на тел. 112 за пътен инцидент в централната част на гр. Панагюрище.  Установено било, че лек автомобил, марка „Субару“, се е блъснал последователно в три паркирани коли, врязал се във витринно стъкло на магазин за дрехи и офис.

Водачът на автомобила – И.Б., на 21 г., не изчакал пристигането на органите на реда, напуснал местопроизшествието и се укрил. Малко по-късно, след получаване на сигнал за случилото се, полицаите открили изоставения автомобил „Субару” на пътя за близкото село Панагюрски колонии, обл. Пазарджик. По документи собственик на колата е И.Б.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пазарджик – Териториално отделение-Панагюрище се извършват активни процесуално-следствени действия – провеждат се разпити на свидетели, иззет е автомобилът, назначена е техническа експертиза на видеоматериали, установени са лицата, пътували в колата и др.

И.Б. е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Действията по разследването продължават, като предстои той да бъде привлечен като обвиняем и да се прецени за вземане на съответната мярка за неотклонение от наблюдаващия прокурор. 

Pin It on Pinterest