Задържа обвиняем за телефонна измама

Прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемия Н. Р., на 23 години,  за престъпление по чл. 210, ал. 1, т. 1, вр. чл. 209, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

На 10.10.2020 г. в гр. София обвиняемият Н. Р. заедно с неустановено в хода на разследването лице, решили да набавят за себе си имотна облага. За целта неустановеното лице  възбудило и поддържало заблуждение у пострадалата С. И., че е длъжностно лице – полицейски служител и че е необходимо нейното съдействие за залавянето на престъпници. Като за това пострадалата трябвало да хвърли плик с всичките си налични пари през прозореца на жилището си. Обвиняемият Н. Р. взел хвърлената от С. И. парична сума и с това ѝ причинил имотна вреда в размер на 3000 лева.

Обвиняемият Н. Р. е осъждан, настоящото деяние е извършил в условията на изпитателен срок по предходно осъждане. Престъплението, за което той е привлечен като обвиняем, е наказуемо с лишаване от свобода от една до осем години.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, на 13.10.2020 г. прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на Н. Р. за срок до 72 часа. На 15.10.2020 г. ще бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Pin It on Pinterest