Влезе в сила присъда за рецидивист

Окръжна прокуратура – Русе постигна осъдителна присъда за рецидивист, който е осъден на три години и четири месеца лишаване от свобода при строг режим за извършени кражба, грабеж и измама.

Делото е разгледано по реда на съкратено съдебно следствие, при което подсъдимият се е признал за виновен и е приел за верни фактите, изложени в обвинителния акт.

Подсъдимият  Б. Б.  е признат за виновен и осъден за това, че в периода от 09.10.2018 г. до 20.10.2018 г., в гр. Русе, в условията на продължавано престъпление – на дванадесет пъти и в условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи – лотарийни билети, цигари и пари – всичко на стойност 1064 лв. от владението на собствениците, без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои /престъпление по чл. 196 от НК/ и за това, че в периода 12.10.2018г. до 16.10.2018 г. в гр. Русе, в условията на продължавано престъпление – на три пъти и в условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи  – лотарийни билети на обща стойност 129 лв. от владението на собствениците, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила /престъпление по чл. 199, вр чл. 198 от НК/. Осъден е и по обвинението, че на 18.10.2018 г. в гр. Русе, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил заблуждение у И.П. и с това причинил на „П“ ЕООД имотна вреда в размер на 6 лв. /престъпление п чл. 209 от НК/.

  Присъдата  на Окръжен съд – Русе не е обжалвана и е влязла в сила.

Pin It on Pinterest